Bram Vermeulen over zijn leven als rondreizende reporter en het programma Frontlinie; 22 april 2024

In een bomvolle zaal vertelde Vermeulen met humor over zijn wens om als menneke uit het Brabantse dorpje Wamel - ‘meer koeien dan mensen’ - de wereld te ontdekken hoe hij als jonge journalist als een blok viel voor Zuid-Afrika.
Ook passeerden indringende fragmenten uit Frontlinie de revue. Over de Centraal Afrikaanse Republiek waar het Wagnerleger ‘de rust bewaakt’ en het met goedkeuring van ‘de Afrikaanse minister van alles’ eventuele opstandelingen meteen een kopje kleiner maakt. No mercy.
En over de schaamte van Gambianen die jaren in Duitsland werkten bij degelijke bedrijven en voor hun families thuis zorgden, maar opeens van de straat werden geplukt en toch werden uitgezet. Met een speciale nachtvlucht om de toeristen geen ongemakkelijk gevoel te bezorgen. 
Na vele omzwervingen woont Vermeulen sinds twee jaar weer in Nederland, omdat hij er naar verlangde zich ergens weer echt thuis te voelen. Is dat gelukt? Niet helemaal. Vermeulen: 'Ik ben wat ze in Zuid Afrika een 'zoutepiel' noemen: ik zal altijd met een been in dat land blijven staan.'